Израелските отбранителни сили разширяват сухопътните операции в Ивицата Газа. Това съобщава в петък

...
Израелските отбранителни сили разширяват сухопътните операции в Ивицата Газа. Това съобщава в петък
Коментари Харесай

Израел разширява сухопътната операция в Газа

Израелските отбранителни сили разширяват сухопътните интервенции в Ивицата Газа. Това съобщава в петък CNN, като цитира представителя на IDF контраадмирал Даниел Хагари.

Съобщението му идва след поредност от интензивни въздушни удари против обсадения анклав по-рано в петък вечерта. Множество поданици на Газа са декларирали пред CNN, че те са били най-интензивните, които са преживявали, откогато Израел стартира отговора на терористичната офанзива на Хамас от 7 октомври преди близо три седмици.

Екип на CNN на място в Южен Израел, покрай границата с Газа, заяви за поредица от огромни детонации, раздрусали град Газа в северната част на обсадения анклав, както и за " необикновена, интензивна и продължителна " военна активност за последните няколко години от часове.

Палестинската телекомуникационна компания Jawwal, която дава мобилни услуги на Ивицата Газа, сподели в изказване от петък, че " интензивната бомбардировка през последния час е довела до унищожаването на всички останали интернационалните направления, свързващи Газа с външния свят ", което води до " цялостно спиране на телекомуникационните услуги. "

Припомняме, че френският президент Еманюел Макрон в петък стана следващият водач, призовал Израел да насочи по-добре отговора си на терористичните офанзиви на Хамас, с цел да подсигурява отбраната на цивилните в Ивицата Газа. 

" Ние изцяло признаваме правото и законната воля на Израел да се бори с тероризма, подготвени сме да помогнем. Но считаме, че цялостна обсада, безразборни бомбардировки и подготвяната огромна наземна интервенция не защитават цивилното население ", сподели той на конференция след срещата на върха на водачите на Европейски Съюз. Изключително значимо е Израел да работи целеустремено в Газа, което означава да се бори с тероризма, без да заплашва живота на цивилни. "

Макрон също по този начин загатна за цялостната блокада на Израел в Газа след началото на войната Израел-Хамас, която мощно ограничи доставката на гориво, храна, медикаменти и вода, което докара до утежняване на филантропичната рецесия, съгласно филантропични организации.

" Имахме доста дълъг спор по отношение на множествено или само число пауза или паузи, сподели Макрон, която докара до единомислещ апел за филантропични коридори и паузи за филантропични потребности ". Честно казано, като се има поради обстановката, мисля, че в този момент се нуждаем от филантропично помирение ".

Израелската войска упрекна ислямисткото придвижване " Хамас " в петък, че употребява основната болница в Газа като щит за своите тунели и оперативни центрове.

" Хамас " трансформира лечебните заведения в командни и контролни центрове и убежища за терористите и командирите на " Хамас ", сподели контраадмирал Даниел Хагари, основен боен представител на Израел, на конференция.

Той сподели фотоси, диаграми и аудиозаписи, за които сподели, че демонстрират по какъв начин " Хамас " употребява болничната система и по-специално болничното заведение Ал Шифа, с цел да скрие разнообразни командни пунктове и входни точки в обширната мрежа от тунели под Газа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е отказал да подпише проектите за сухопътна интервенция в линията Газа. Това заяви по-рано в петък в. " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на свои източници.

Изданието показва, че Нетаняху се притеснява от отговорност, ако наземната интервенция се провали.

Твърдеше се, че политическото и военното управление на Израел към момента не са решили по какъв начин, по кое време и дали изобщо е належащо да се организира сухопътна интервенция в палестинския анклав.

Израелската войска, ситуирана на границата с линията Газа, е подготвена да работи, само че политическите и военните водачи не могат да реализират единодушие за решение, написа " Ню Йорк Таймс ". Допълва се, че интервенцията се забавя, с цел да има повече време за договаряния относно освобождаването на заложниците, държани от " Хамас ".

Израел нанесе яростни въздушни удари против Газа, след като нападението на " Хамас " против страната на 7 октомври причини гибелта на над 1400 души. По данни на управляващите в Газа при въздушните удари на Израел са починали над 7000 палестинци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР